ETLİ KURU FASULYE
- 2 bardak kuru fasulye
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 domates
- 1 baş soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 350 gr kuşbaşı et
- 3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
- Sıcak su
- Tuz,karabiber
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın. Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, şöyle bir döndürdükten sonra etleri koyun ve rengi değişene kadar soğanla beraber kavurun. Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Biraz da etle beraber çevirin. 1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin. Kurumuş acı minik biberleri de içine atın baharatları da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. Ben vaktim olduğunda kısık ateşte 50 dk ila 1 saat arasında pişiririm mesela. Ayrıca fasulye su çekmesi cinsın göre değişeceğinden arada kontrol edin suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz..Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder