Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :
Türk
Tarif Malzemeleri
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- yarım çorba kaşığı tuz
- 4 adet domates
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytınyağı
- 750 gr taze fasulye
- 3 çorba kaşıuğı süzme zeytinyağı
- 1tutam taze kişnış
Tarifin Hazırlanışı
Taze fasulyeleri yıkayın ve varsa kılçıklarını ayıklayıp geniş olanlarını uzunlamasına ikiye kesin. Kuru soğanları yemeklik şekilde küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Geniş tabanlı bir zeytinyağlı tenceresine zeytinyağını koyun. Soğanı, şeker, tuz ve sarımsakları ilave edip orta ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine taze fasulyeleri ilave edin. Suyunu ekleyip üzerine doğranmış domatesi yayın ve kapağını kapatıp hiç karıştırmadan orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın. 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kapağını açıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve tekrar kapatıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Oda sıcaklığında servis
0 yorum:
Yorum Gönder