Malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gr Asma yaprağı
- 2 kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 bardak su
- biraz tuz
- biraz kara biber
- biraz tarçın
Tarifin Hazırlanışı
Asma yapraklarını az suda haşlayıp, süzün. İçini hazırlamak için yağı ve doğranmış soğanları tencereye koyun, fıstıkları atıp biraz kavurun. Kuş üzümleri, pirinç, tuz, karabiber ve tarçını koyarak kısık ateşte ½ SB suda, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İç ılınınca yaprakların içine koyarak sarın ve tencereye dizin. Kalan ½ SB suyu ilave edip pirinçler pişene kadar ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder