Etli yaprak dolması malzemeleri
- 600 gram yağlı kıyma
- 4 çorba kaşığı margarin
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 demet dereotu
- 3 bardak su
- 350 gram asma yaprağı
- 250 gram yoğurt
- Tuz ve karabiber
Etli yaprak dolması tarifi
Bir kap içinde kaynamakta olan suya asma yapraklarını atarak yaprakların renkleri dönünceye kadar 5 dakika kadar haşlayın. Sudan çıkararak damarlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölün ve bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş soğanları koyarak pembeleştirin. Bu soğanlara 1 bardak su ile yıkanmış pirinçleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekip de pilavımsı hal alana kadar 10 dakika pişirin. Pirinçler sularını çekince tencereyi ateşten alın. Bunlara kıymayı, ince doğranmış dereotunu, karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilave ederek hepsini 5 dakika yoğurun. Sonra yoğrulmuş bu kıymadan iri fındık büyüklüğünde parçalar kopararak bunları haşlanmış yaprakların boş tarafını koyun. Sonra yaprağın uzunluğuna doğru sigara gibi sararak yuvarlayın. Küçük bir tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Sonra bu dolmalara 2 çorba kaşığı margarin ile 2 bardak su ilave ederek, üzerine bir tabak kapatın. Tabağın üstüne de ağırlık olarak bir havan yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Tabağa alarak yanında ezilmiş yoğurt olduğu halde servis yapın. Afiyet olsun.(tarıf oktay usta
0 yorum:
Yorum Gönder