3 Mayıs 2013 Cuma

ELMALI PORTAKAL ESANSLI CEVIZLI KEK

Malzemeler:
3 elma
(1 su bardağından 1 parmak eksik)
3 gram kabartma tozu
1 çay kaşığı (4 gram) vanilya
5 yemek kaşığı)
150 gram) toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı cevız
Yapılışı:
Fırınımızı 175 derecede çalıştırıyoruz.
Tereyağımızı küçük bir cezvede kaynatmadan eritiyoruz.
Elmalarımızı 4'e bölüp çekirdeklerini çıkartıp yarım santim kalınlığında kesiyoruz.
Küçük bir kapta un , kabartma tozu ve vanilyayı birleştiriyoruz.
Yumurtalarımızı 2-3 dakika yumurtalar güzelce köpürene kadar çırpıp , üzerine şekerimizi ekleyip 1-2 dakika daha şeker kaybolana kadar çırpıyoruz.
Un karışımımızın ve erimiş tereyağımızın yarısını yumurtalı karışımımıza ekleyip çırpıp , kalan unu ve tereyağımızı ekleyip un ve tereyağı tam kaybolana kadar 1-2 dakika daha çırpıyoruz. portakal esansı 1 kapak
Karışımımıza  plastik bir spatula ile güzelce karıştırıp 20 santimlik kelepçeli bir kapta elma dılımlerını dızıp 50-55 dakika üzeri altın sarı - kahverengi olana kadar , içine bıçak batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler