Malzemeler:
3 elma
(1 su bardağından 1 parmak eksik)
3 gram kabartma tozu
1 çay kaşığı (4 gram) vanilya
5 yemek kaşığı)
150 gram) toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı cevız
Yapılışı:
Fırınımızı 175 derecede çalıştırıyoruz.
Tereyağımızı küçük bir cezvede kaynatmadan eritiyoruz.
Elmalarımızı 4'e bölüp çekirdeklerini çıkartıp yarım santim kalınlığında kesiyoruz.
Küçük bir kapta un , kabartma tozu ve vanilyayı birleştiriyoruz.
Yumurtalarımızı 2-3 dakika yumurtalar güzelce köpürene kadar çırpıp , üzerine şekerimizi ekleyip 1-2 dakika daha şeker kaybolana kadar çırpıyoruz.
Un karışımımızın ve erimiş tereyağımızın yarısını yumurtalı karışımımıza ekleyip çırpıp , kalan unu ve tereyağımızı ekleyip un ve tereyağı tam kaybolana kadar 1-2 dakika daha çırpıyoruz. portakal esansı 1 kapak
Karışımımıza plastik bir spatula ile güzelce karıştırıp 20 santimlik kelepçeli bir kapta elma dılımlerını dızıp 50-55 dakika üzeri altın sarı - kahverengi olana kadar , içine bıçak batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz.Afıyet olsun
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
5 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder