3 Mayıs 2013 Cuma

KABAK DOLMASI

1 kg.kabak
300gr.orta yağlı tek çekilmiş kıyma
2 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
1 kahve fincanı su
yeteri kadar tuz
 
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kabak kazıyıcı ile temizleyip,saplarını kesilir yıkanır oyulur.ve bır kaseye salça zeytınyağ sarımsak sos dokulur karıştırılır oyulan kabakların içine boca edılır.
İç harcı için,kıyma,ayıklayıp yınanapırınç,salça,karabıbersarmısak ılave et harmanla kabakların içine doldur uzerıne sıcak su ekle tencerenın ağzını kapat pirınçler yumuşayıncaya dek pişşin.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler