TUTMAÇ CORBASI
Malzemeler:
1 lt sıcak su 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte tuz Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı yoğurt Üzeri için; 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 soğan 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanışı; 1. Kaynamış sıcak suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteyi ilave edelim. 2. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirelim. 3. Terbiyesi için yumurta sarısı, un ve yoğurdu bir kapta çırpalım. 4. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alalım ve terbiyeye ekleyerek karıştıralım. çorbamıza ilave edelim. 5. Karıştırarak 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kısalım. 6. Tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine doğranmış soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Nane ekleyip karıştıralım. 7. sosu çorbaya ilave ederek kaynatalım ve ocağın altını kapatalım. Tutmaç çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.Afıyet olsun
https.//belgüzaranne.blogspot.com
zaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder