KELLE PAÇA CORBASI
MALZEMELER
1Tane kelle
1takım paca
tuz
TERBIYESI IÇIN.
1 Yumurta
yarım lımon
yarm cay bardagı yogurt cay kaşıgı ucuyla tuz
SOSU IÇIN
Sarmısak
yarım cay bardagı sırke
yarım lımon
UZERINE
1Yemek kaşıgı tere yag
1 tatlı kaşıgı toz bıber
YAPILIŞI
Kelle ıyıce yıkanır burnu kırılır paçalar yıkanır bıraz sirkelı suda bekletılır Tekar yıkanır dudukuye alınır.Üzerı gecene dek su ekenır 1saat pişer
sogutulur dılını soyarız mutfak makası ile etler kesilir ve dıl kuçuk kuçuk dogranırKaynattıgımız suyu tekrar etle bırleştiririz kaynayan corbaya yarım cay bardagı yogurt,1yumurta sarısını.limon suyunu kaseye al kaynayan sudan terbıyeye 2 kepce koyup cırpıır karıştırarak kaynatılır sırkelı karışımınyarısını corbaya eklle yarısınıservıs kaselerıne ekle
Üzerıne 1yemek kaşıgı tereyag erıt kırmızı toz bıber ekle corbalara servıs et
Afiyet olsun
https://belgüzaranne.blogspot.com
.
s
0 yorum:
Yorum Gönder