8 Nisan 2021 Perşembe

KELLE PAÇA CORBASI

 KELLE PAÇA CORBASI

MALZEMELER

1Tane kelle

1takım paca

tuz

TERBIYESI IÇIN.

1 Yumurta

yarım lımon

yarm cay bardagı yogurt cay kaşıgı ucuyla tuz

SOSU IÇIN

Sarmısak

 yarım cay bardagı sırke

yarım lımon

UZERINE

1Yemek kaşıgı tere yag

1 tatlı kaşıgı toz bıber

YAPILIŞI

Kelle ıyıce yıkanır  burnu kırılır paçalar yıkanır bıraz sirkelı suda bekletılır Tekar yıkanır dudukuye alınır.Üzerı gecene dek su ekenır 1saat pişer

sogutulur dılını soyarız mutfak makası  ile etler kesilir ve dıl kuçuk kuçuk dogranırKaynattıgımız suyu tekrar etle bırleştiririz  kaynayan corbaya yarım cay bardagı yogurt,1yumurta sarısını.limon suyunu  kaseye al kaynayan sudan terbıyeye 2 kepce koyup  cırpıır karıştırarak kaynatılır sırkelı karışımınyarısını corbaya eklle yarısınıservıs kaselerıne ekle

Üzerıne 1yemek kaşıgı tereyag erıt kırmızı toz bıber ekle corbalara servıs et

Afiyet olsun

https://belgüzaranne.blogspot.com




.


s

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler