11 Ocak 2019 Cuma

TERBIYELIETHAŞLAMA


Görüntünün olası içeriği: yiyecek

TERBIYELI ET HAŞLAMA

  1. Öncelikle kemikli et parçalarına ayrılır. düdüklü tencere  alınır.
  2. Eğer tencerede pişirecekseniz kemikler suyunu bırakıp çekene kadar ocakta kalsın.
  3. Pişen etin üzerine 8 su bardağı suyumuzu ekleyelim.
  4. Kuru soğanın kabuklarını soyalım eğer sizinde gözünüz çabuk yanıyor ise soyar soymaz suyun önüne koymanız  veya bir su bardağı suya bırakmanızı tavsiye ederim.
  5. Daha sonra soğanı dordeböl
  6. Havucu da soyalım ne çok iri de de çok ince olmamak şartı ile dilimlere ayıralım.
  7. Tuzunu içine atalım damak tadınıza göre lütfen. Bu arada karabiberıtaneolarakkullanıyorum
  8. Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
  9. Ortalama 45 dakik düdüklü tencere kullanıyorsanız yarım saat pişirmeniz yeterli olacaktır. Ocağınızın ısısına göre bu durum değişiklik gösterebilir kontrol edebilirsiniz.
  10. Piştikten sonra  lımonsuyui1kasık un,4yumurtasarısınıcırpınkayanayansudan1kepceayırınılınıncaterbıyeıcınekarıstır
  11. MALZEMELER.

    • 75Ogram kemikli et
    • 2-3 adet patates
    • 1-2 adet havuç
    • 1 adet kuru soğan
    • Tuz
    • 7 su bardağı su
    • 1 adet limon suyu
    • 1Adet defne yapragı
    • 4tane karabıber

    • https://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler