main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
15:14
TERBIYELI ET HAŞLAMA
- Öncelikle kemikli et parçalarına ayrılır. düdüklü tencere alınır.
- Eğer tencerede pişirecekseniz kemikler suyunu bırakıp çekene kadar ocakta kalsın.
- Pişen etin üzerine 8 su bardağı suyumuzu ekleyelim.
- Kuru soğanın kabuklarını soyalım eğer sizinde gözünüz çabuk yanıyor ise soyar soymaz suyun önüne koymanız veya bir su bardağı suya bırakmanızı tavsiye ederim.
- Daha sonra soğanı dordeböl
- Havucu da soyalım ne çok iri de de çok ince olmamak şartı ile dilimlere ayıralım.
- Tuzunu içine atalım damak tadınıza göre lütfen. Bu arada karabiberıtaneolarakkullanıyorum
- Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
- Ortalama 45 dakik düdüklü tencere kullanıyorsanız yarım saat pişirmeniz yeterli olacaktır. Ocağınızın ısısına göre bu durum değişiklik gösterebilir kontrol edebilirsiniz.
- Piştikten sonra lımonsuyui1kasık un,4yumurtasarısınıcırpınkayanayansudan1kepceayırınılınıncaterbıyeıcınekarıstır
- MALZEMELER.
- 75Ogram kemikli et
- 2-3 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- 7 su bardağı su
- 1 adet limon suyu
- 1Adet defne yapragı
- 4tane karabıber
- https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder