TENCEREDE PATLICANKEBAB
MALZEMELER:
Kıymalı Patlıcan Kebabı Malzemeleri
Dört Patlıcan
Yarım Kilo Kıyma
Bir Baş Soğan
İki Diş Sarımsak
Tuz
Kimyon
Karabiber
Maydanoz
Dereotu
Bir Yemek Kaşığı Salça
Bir Çay Bardağı Sıvı Yağ
Bir Su Bardağı Su
İki Kaşık Galeta Unu
YAPILIŞI
- İnce seçilmiş patlıcanlar alacalı bir şekilde soyularaktuzşusudabekletılır
- bekletir kabın içerisine kıymamızı, tuzumuzu, kimyonumuzu ve karabiberimizi ilave edip iyice yoğuralım.
Kestiğimiz patlıcan halkaları büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. - patlıcanlarımızın suyunu sıkalım.
Pişireceğimiz tenceremizin içerisine bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıkıca malzemelerimizi dizelim. - ortasına iri halkalar halinde doğradığımız soğanımızı koyalım.
Etrafına kabuğunu soyduğumuz domatesimizi dilimleyip yerleştirelim.
Sarımsaklarımızı üzerine serpiştirelim. - kasede salçamızı, sıvıyağımızı, suyumuzu ve tuzu karıştıralım.sosu bir kaşıkla yemeğimizin üzerine dökelim.
Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika yemeğimizi pişirelim. - https//belguzaranne.blogspot.com9
0 yorum:
Yorum Gönder