NARLI AYVA TATLISI
.MALZEMELER
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
2 adet orta boy ayva
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1b ardak nar tanesı
karanfıl
2- Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin.
3- Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte yumusayıncaya dek pışır süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır.
4- Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Üstü İçin Kaymak
Hazırlanışı:
1- Ayvaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini ve kabuklarını bir tabağa ayırın.ayvalara karanfıl batırın2- Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin.
3- Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte yumusayıncaya dek pışır süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır.
4- Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder