25 Haziran 2018 Pazartesi

VIŞNE SOSLU ARMUT TATLISI(AKASYA KOKUSU ARKADAŞIMDAN PAYLAŞIM TESEKKUR EDERIM

 2 kahve fincanı şeker
,birkaç damla limon suyu 
ve yarısına gelecek kadar su ekleyerek,ara ara yavaşça alt üst ederek pişirdim..Aman dikkat dağılmasın..
 Pişme süresinin sonunda soğuyan armutlarımızı;
2 yemek kaşığı iri ceviz kırığı,
2 yemek    ''            hindistancevizi,
2   ''           ''         kuşüzümü
ve bir fiske tarçınla dolduralım..

2 standart su bardağı dolusu küçük taneli vişneyi
Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatalım.
Soğuyunca delikli süzgeç(ilistir)ten geçirip suyunu sıkalım..
2 standart su bardağına suyunu ayarlayalım...1 yemek kaşığı pirinç unu,1 yemek kaşığı nişasta,1 Türk kahve fincanı tozşekerle 2 bardak vişne suyumuzu muhallebi gibi pişirip armutlarımız üzerine dökelim..Nişastalı olduğu için çabuk donacaktır



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler