Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 14 yemek kaşığı şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Vişne peltesi için:
- 3 su bardağı vişne suyu
- 3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir tencerede sütü, şekeri, irmiği, karıştırıp ocağa koyarız, karıştıra karıştıra orta ateşte pişiririz. Kaynayınca yarım su bardağı suyun içinde nişastamızı eritip, ocaktaki irmikli karışıma döküyoruz, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip ocağı kapatıyoruz. Tart kalıbını ıslatıp irmikli harcımızı döküyoruz ve buzdolabında 3 saat soğutuyoruz. Soğuyunca tart kalıbından ters çevirip çıkarıyoruz. Vişne peltesi için bir tencereye vişne suyunu, nişastayı ve şekeri koyup pişiriyoruz. Ve biraz ilk sıcaklığı çıkınca irmikli tatlımızın çukur yerine döküyoruz. Tekrar 2 saat daha soğutuyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder