10 Temmuz 2017 Pazartesi

SEMIZ OTU SAPI VEYA PAZI SApı çorbası


Malzemeler


  • 1 demet pazının sapları,ben  semız otu kullandım
  • 1 adet  havuç,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı süt,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 6 su bardağı oda sıcaklığında su,
  • Tuz,
  • Karabiber



Hazırlanışı

  1. Pazı saplarını veya  semız sapını  doğrayın,
  2. Havucu soyup rendeleyin,
  3. Sıvı yağı kızdırıp pazı Sapı ve havucu ekleyin,
  4. Kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette pazı sapları yumuşamaya başlayana kadar karıştırarak kavurun,
  5. Unu ekleyip sürekli karıştırarak  kavurun,
  6. Suyu ekleyip hızlıca karıştırın,
  7. Kapağını kapatıp kısık ateşte pazı  veya semız otu sapını sapları tamamen yumuşayana kadar kaynatın,
  8. Sütü ekleyip bir taşım daha kaynatın,
  9. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten alın.Afıyet olsun


Afiyet olsun…ılk yaptığımda kevserın mutfağında gördüm teşekkürederım 
https.//belguzaranne.blogspot.com


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler