4 Nisan 2017 Salı

TRİLİÇE(ADIM ADIM YEMEK TARIFLERINE TEŞEKKURLER

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Trilece Tatlısı’nın Keki için:
  • 1,5 çay bardağı  toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak un (su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Trileçe Tatlısı Şerbeti için:
  • 3 bardak soğuk süt (su bardağı)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
  • 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Üzerine Karameli için:
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı oda ısısında  tereyağ
  • 1 paket süt kreması

Trileçe Tarifi Kekinin Hazırlanışı

  • Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
  • Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
  • Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
  • Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
  • 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika kontrollü olarak pişirin.  (Her fırında aynı sıcaklık-sürede olmayabilir. Kendi fırınınızın nasıl kek pişirdiğini siz daha iyi bilirsiniz, onu dikkate alarak üstü kızarana kadar pişirin)
  • Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
  • Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
  • Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
  • Şimdide karamel sosu hazırlayın.
  • Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte  esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
  • Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
  • Süt kremasını ekleyip karıştırın.

Trileçe Tatlısı’nın Sunuma Hazırlanışı

  • Kek ılıkken üzerine bir kürdan yardımı ile delikler açın.  Kekin üstü delik delik olsun ki şerbet her yere yayılsın. Daha sonra kekinizi dilimlere ayırın.
  • Soğuk köpüklü şerbeti azar azar yayarak dökün. Şerbeti çekmesi ve soğuması için dolapta beklemeye bırakın.
  • Tatlı 2 saat dolapta soğuduktan sonra, hazırladığınız karameli üzerine dökün.
  • Servis vaktine uzun süre varsa karameli de buzdolabında saklayabilirsinız
  • Afıyet olsun
  • https://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler