- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurtanın akı (sarısı üstüne)
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 5-6 yemek kaşığı haşhaş ezmes
Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?
Toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp üzerine de 1,5 su bardağı ılık sütü ekleyip biraz bekleyelim. Ardından diğer malzemelerimizi de ilave edip iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru biraz dinlendirelim. Bu arada da iç malzemesi için margarini eritip haşhaşla karıştıralım.Hazırladığımız hamurun mayalanmasını beklemeden mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Bu bezelerin her birini açıp uzerıne haşhaşlı yağ surup rulo yapalım hamur bıtene dek aynı ışlem yapıp rulo ları tepsıye yerleştırelım arzuya göre gul seklındede yapılır
, önceden ısıtılmış 200 derecelifırında kızartalım
Afıyet olsun komsum sehnaz'a teşekkürler
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder