MUHALLEBILI PEYNIR TATLISI
3 Yemek kaşığı nışasta
2yemek kaşığı un
1lıtre sut
1 paket vanılya
1,5 çay bardağı seker
Ev Yapımı Kemalpaşa (peynir) TatlısıYapılışı
Peynir rendelenir ve irmik, yumurta, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un eklenir. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir ve tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra iyice soğutulur. Tatlılar yumuşayana kadar pişirilir. Tatlıları pişireceğiniz tencere buyuk olmalımuhallebının hazırlanışı:
muhallebı malzemelerı tencereye alınır tel cırpıcı ıle karıştırılarak pışer mtatlıların uzerıne dokulur soğuyunca servıs tabağına ters çevrılır fıstık veya hındıstan cevızı serpılır Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder