DONUT NASIL YAPILIR
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı Un
- 1 su bardağı Süt
- 3 yemek kaşığı Tereyağ
- 1 yemek kaşığı Kuru Maya
- 1 adet Yumurta
- 1 çimdik Tuz
- 2 yemek kaşığı Toz Şeker
- Üstü İçin
- 80 gr. Bitter Çikolata
- 1/2 su bardağı Krema
- 1 çay bardağı Hindistan Cevizi
- 1/2 çay bardağı Pudra Şekeri
- İçi İçin
- 1/2 paket Dr. Oetker Dolgu Kreması
- 1 çay bardağı Süt
- Kızartmak İçin Sıvı Yag
Hazırlanışı:
2- 1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin. hamurunun içine açtığımız havuza süt, maya karışımını dökün. Yoğurun, sonra yumurta ilave edip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kulak memesinden biraz daha yumşak hamur elde edin. Mayalanması için üzerini örtüp hamurun 3saat beklemelisiniz..
3- Hamurdan pottakaldan kuçuk parçalar alın.
a) Sade olan için: küçük parçayı yuvarlak hale getirip ortasını parmağınızla delin. İki parmağınızla deliği genişletin.
b) Pasta kremalı hamuru uzunlamasına açıp içine sürün. Yanlarını kapatıp açılmayacak şekilde yuvarlayın. Ortasında delik olmalı.
4- Unlanmış tepsinin üstüne koyup üstünü nemli bezle örtün. 15 dakika mayalanmasını sağlayın.
5- Mayalanmış donatlarınızı ortasındaki deliği belirginleştirdikten sonra bol kızgın yağa atıp kısık ateşte kızartın. Çok çabuk kızarıyor dikkatli olun. Kağıt havlunun üstüne çıkarın.
6- Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kenara alın.
Servis önerisi:
Sade olanları üstünü çikolata karışımına batırıp çıkarın. Hindistan cevizi serpin. ben serpmedım
Kremalı olanlar sade olarak tüketilebilir.
Afiyet olsun.
,http://belguzaranne.blogspotçcom
0 yorum:
Yorum Gönder