4 Ocak 2016 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ(http://www.lezzet.com.tr/teşekkürler

  • Paskalya çöreği malzemeleri
         1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
         1 yemek kaşığı toz maya
         5~6 su bardağı un
         Yarım su bardağı toz şeker
         1 çay kaşığı tuz
         3 yumurta
         125 gr 
      ı
         2 tatlı kaşığı mahlep
    üzeri için
         Yumurta sarısı
         File fındık
Paskalya çöreği hazırlanışı

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üstü için ayırıyoruz),
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 adet instant kuru hamur mayası (10 gr. lık paket),
  • 1 yemek kaşığı mahlep,
  • aldığı kadar un. (hamura yavaş yavaş ilave edeceğiz)
Üzeri İçin:
  • yumurta sarısı,
  • susam.
 

Paskalya Çöreği Tarifi

Ilık sütün içerisine kuru mayaları ilave edip güzelce eritelim.
Un hariç, diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice karıştıralım.
Karıştırdığımız malzemelerin içerisine mayalı sütü de ilave edip tekrar karıştıralım.
Unu azar azar ilave ederek, elimize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve sıcak bir ortamda 2 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru önce ikiye bölelim, sonra böldüğümüz parçalardan bir tanesini üç eşit parçaya ayıralım.
 
Üç parçaya da elimizle uzun bir çubuk şekli verelim.
 
Hamurların uç noktalarını birleştirelim ve saç örgüsü şeklinde örerek, paskalya çöreğine şekil verelim.
 
Sonra hamurun diğer yarısını da üç eşit parçaya bölelim ve yine üç parçaya uzun çubuk şekli verip örgü şeklinde örerek paskalya çöreği şeklini verelim.
Toplamda 2 adet paskalya çöreğimiz olacak. Fakat boyutları biraz büyük olacağı için sayısı sorun olmaz.
Paskalya çöreklerimizi, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve 30-40 dakika daha fırının dışında sıcak bir ortamda mayalandıralım.
Yarım saat sonunda, paskalya çöreklerinin üzerine, ayırdığımız yumurta sarısını fırçayla sürelim.
kızartalım

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler