LEOPARLI EKMEK
3 kaşık oda sıcaklığında kurumaya
1,5 bardak ılık sut
2 kaşık toz seker
1 çımdık tuz
alabıldığı kadar un
3 yemekkaşığı kako
YAPIIŞI.
Maya seker ılıksut karıştır kabarmaya al
yoğurma kabına yağ kabaran maya ekle karılştır un azar azar ılave et yoğur poşet geçır bez ort kabarsın sonra hamuru ıkıye bol yarısını sade aç rulo yap tepsıde beklet kalan hamurua 1 çay bardağı kako ekle yoğur dınlensın aç ru
lo yap dınlensın telkrar pışıreceğin kalıba göre sade hamuru yay 8 eşit parça olarak kaolu hamuruda 8 eşit parça yap kakolu hamuru sadenın içine yay rulo yap kalıbı yağla unla dız . ıyıce kabarınca yumurt asarısı sur önceden ısıtılmış 170 dercece pışır .Afıyet olsun
lo yap dınlensın telkrar pışıreceğin kalıba göre sade hamuru yay 8 eşit parça olarak kaolu hamuruda 8 eşit parça yap kakolu hamuru sadenın içine yay rulo yap kalıbı yağla unla dız . ıyıce kabarınca yumurt asarısı sur önceden ısıtılmış 170 dercece pışır .Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder