15 Ocak 2016 Cuma

LEOPARLI EKMEK

LEOPARLI EKMEK

3  kaşık oda sıcaklığında kurumaya
1,5 bardak ılık sut
2 kaşık toz seker
1 çımdık tuz 
alabıldığı kadar un
3 yemekkaşığı kako
YAPIIŞI.
Maya  seker ılıksut karıştır kabarmaya al
yoğurma kabına yağ kabaran maya ekle karılştır un azar azar ılave et yoğur poşet geçır bez ort kabarsın sonra hamuru ıkıye bol yarısını sade  aç   rulo yap tepsıde beklet  kalan hamurua 1 çay bardağı kako ekle yoğur dınlensın   aç ru
lo yap dınlensın telkrar pışıreceğin kalıba göre  sade hamuru yay 8 eşit parça olarak  kaolu hamuruda 8 eşit parça yap kakolu hamuru sadenın içine yay rulo yap kalıbı yağla unla dız . ıyıce kabarınca yumurt asarısı sur önceden ısıtılmış  170 dercece pışır .Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler