- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yeterince tuz
- 1 su bardağı sıcak et suyu
Pirinci yıkama işini kabartmadan önce yapmalıyız. sonra tuzlu suda beklet . Şimdi içine sıcak su ve tuz koyduğunuz kabın içinde pirinci en az yarım saat kadar bekletin. Pilavı pişireceğiniz tencerenin içine tereyağını koyun. Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeleri içine atarak sotelemeye başlayın. şehriyeyi yakmadan kavurmanız gerekir kabarmış olan pirinci süzerek, arpa şehriyeyle birlikte biraz kavurabilirsiniz. Ardından sıcak et suyunu ve tuzu,1tatlı kaşığı seker,yarım limon suyu sıkarak kısık ateşte pilavı pişirebilirsiniz. . Pirinç suyunu çekerken, pilavı karıştırmayın. Pilavın suyunu çekmesinin ardından, kaşıkla bir kez karıştırarak üzerine temiz bez ya da kağıt havlu kapatarak en az on dakika dinlendirmelisiniz. Pilavı dinlendirmeden yememeniz gerekir. Dinlenmiş olan pilavınız servise hazırdır.
http://belguzaranne.blogspot.com
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder