29 Mayıs 2015 Cuma

PATLICAN KEBABI

4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Üzeri için
  • 4 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 4diş sarımsak

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda  bekletin. kıyma, baharatlar ve zeytinyağını güzelce yoğurun.  yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları ister tepsiye isterseniz şişe nasıl arzu ederseniz dizin. Bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayın. Domates, soğan, biber ve sarımsakları koyarak sıcak suda ezmiş olduğunuz salçalı suyu gezdirin.
Tepsinin üzerini folyo ile sarın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın. 30-35dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin.
Afiyet olsun.
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler