Muradiye çorbası
malzemeler:
-
2 tavuk göğsü
-
1 adet kabak
-
1 adet havuç
-
4 yemek kaşığı yoğurt
-
2 yemek kaşığı arpa şehriye
-
2 yemek kaşığı un
-
50 gr. tereyağı
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
Tavuk göğsünü fındık büyüklüğünde kesip bir tencerede az pişiriyoruz.
-
Az piştikten sonra içine kabak, havuç (fındık büyüklüğünde doğranacak) tereyağı koyup, biraz daha pişireceğiz.
-
Diğer tarafta derin bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, onu da bu çorbaya yavaş yavaş katacağız.
-
İki kaşık da arpa şehriyeyi ilave edeceğiz.
-
Şehriye de piştikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştıracağız.
-
Sonra bu çorbamız servise hazırdır.Hurrıyet.com teşekkğrler
- http.//beguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder