- 800 g kültür mantarı,
- 1 adet soğan,
- 2 adet kırmızı biber,
- 2 adet yeşil biber,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 1 su bardağı domates rendesi,
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 çay bardağı su,
- Tuz.
Hazırlanışı:
- Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,
- Doğradığınız biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
- Yıkayıp kuruladıktan sonra dilimlediğiniz mantarları ekleyip hararetli ateşte kapağı açık biçimde sık sık karıştırarak sularını salıp çekene kadar pişirin,
- Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Toz biberi ekleyip karıştırın,
- Domates rendesini ve tuzunu ekleyip karıştırın ve 2-3 dk pişirin,
- Suyunu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte mantarlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder