6 Şubat 2015 Cuma

İŞKEMBE TUZLAMASI

Tuzlama İşkembe İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş dana işkembe
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yeteri kadar üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
Tuzlama İşkembe Terbiyesi İçin
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1  çay bardağı su
Tuzlama İşkembe Üzeri İçin
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuzlama İşkembe Hazırlanışı(ben temızlettıryorum
Tuzlama işkembe  yıkanan işkembenin üzerinde topaklanmış fazla yağları kopartarak atalım.  iyice temizlendiğinden  ocağa koyalım. Kaynamaya başlayan işkembe önce köpürecektir. Oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla birkaç kez toplayarak alalım. ve bu işleme tencerede köpük kalmayınca duduklu tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar işkembeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ardından yarım saat sonrasında yumuşayan işkembeleri ocaktan alarak ilk  işkembeleri kesme tahtasına çıkartıp tuzlama yapmak için küçük kareler şeklinde doğrayalım. Doğradığımız işkembeleri tekrar tencereye işkembe suyunun içine atalım.
terbiyesi için
Afıyet olsun http.//beguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler