Tuzlama İşkembe İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kg temizlenmiş dana işkembe
- 6-7 diş sarımsak
- Yeteri kadar üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- 2 tane yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuzlama işkembe yıkanan işkembenin üzerinde topaklanmış fazla yağları kopartarak atalım. iyice temizlendiğinden ocağa koyalım. Kaynamaya başlayan işkembe önce köpürecektir. Oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla birkaç kez toplayarak alalım. ve bu işleme tencerede köpük kalmayınca duduklu tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar işkembeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ardından yarım saat sonrasında yumuşayan işkembeleri ocaktan alarak ilk işkembeleri kesme tahtasına çıkartıp tuzlama yapmak için küçük kareler şeklinde doğrayalım. Doğradığımız işkembeleri tekrar tencereye işkembe suyunun içine atalım.
terbiyesi için
Afıyet olsun http.//beguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder