19 Ekim 2014 Pazar

YALANCI PAÇA ET PAÇASI

Malzemeler:
(kemiklerinden ayrılmış,fındık büyüklüğünde doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tutam kırmızı biber
  • Tuz
  • Sirke
  • Limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Eti yıkayın. Fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencerenin içine koyun. Ağzına kadar su doldurarak pişmeye bırakın. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükleri kaşıkla alın. 2 diş sarımsağı kaynama suyuna ilave edin. Pişen paçaları sudan çıkarın. Tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyun, unu ekleyin ve kavurun.  Üzerine biraz sıcak su ekleyin ve karıştırın. Paçayı tencereye atın ve karıştırın. Tuz, sirke, limon suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Üzerine sarımsakları rendeleyin. Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler