20 Ekim 2014 Pazartesi

İNCIR DOLMASI

Malzemeler

24 adet incir
4 adet karanfil
200 gr. ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon

Yapılışı

İncirleri suda ıslatıp, 3 saat kadar bekletin. İncirler yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin. Ortalarını bıçakla kesip, parmağınız yardımıyla içlerini açın. Cevizleri robotta çekin veya havanda dövün. İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırarak doldurun. Hazırladığınız incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şeker ve ikiye bölünmüş yarım limonu kısa bir süre birlikte kaynatın. Şerbeti, tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra cevizle süsleyerek

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler