20 Haziran 2014 Cuma

KUZU GÖMLEĞİ SARMASI(SIVAS yöresi

Yapılışı:
İç Pilavın Yapılışı: Islatılmış pirinci süzün, geniş pilavlık bir tencerede tereyağını eritin içine kuru soğanı koyun pembeleşene kadar kavurun, sıra ile fıstığı,pirinci,ciğeri koyarak iyice kavurun, kavrulan malzemeye yeşillikleri, baharatları ve tuzu ilave edin, üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyun pilav gibi pişirin, kapağını açmadan ılıyana kadar dinlendirin.

Sarmanın Yapılışı: Ciğer gömleklerini sudan çıkarın elinizle iyice suyunu süzdürün ve avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırın, elinizde veya çay fincanı içinde içine bolca iç pilav koyun ters çevirerek yağsız tepsiye koyun üzerini biraz bastırın, (isteyen üzerine yumurta sarısı sürerek) 180 derecede ısıtılmış fırında cızır cızır kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Malzemeler.
1 kg kuzu gömleği
300gr kuzu cığeri zarı soyulmuş ufak doğranmış
2adet kurusoğan ince kıyılmış
1 yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ
yarım demet maydanoz,yarım demet  dere otu
yarım demet nane
1demet ınce kıyılmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı kuş uzumu ıslatılmış
2 yemek kaşığı dolma fıstığı

tuz karabıber
yenı bahar

1yumurta sarısı arzuya göre
Birtutam sevgi
AFIYET OLSUN

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler