main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
15:52
Malzemeler:
4-5 adet yufka,
Yarım paket margarin,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1,5 su bardağı süt,
Üzeri için çörek otu ya da susam ve yumurta sarısı
İç malzemesi. (İsteğe göre patates, peynir, ıspanak)ben kıymalı patatesli yaptım
Yapılışı:
Öncelikle margarini tavada eritip daha sonra sıvı yağ ve süt ilave ederek karıştıralım. Yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla her tarafına gelecek şekilde hazırladığımız yağ karışımını sürelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirerek hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatalım. Yufkamız kare şeklini aldıktan sonra artı (+) şeklinde keserek dört parça elde edelim. Kare parçaların ortalarına, hazırladığımız harctan ilave ederek yufkaların çapraz köşelerini zarf kapatır gibi kapatalım. Son olarak böreklerimiz ters çevirip yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine kalan yağımızı sürüp ardından yumurta sarısı ve çörek otu ilave edelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirelim
0 yorum:
Yorum Gönder