- 1 kg havuç
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
- Arasına dizmek için
- Pötibör bisküvi
Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın. Haşlama yaptığınız suyu (eksilmişse su ile 4.5 bardağa tamamlayın). Diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder