17 Mart 2014 Pazartesi

SÜT ÇORBASI

SUT ÇORBASI:
1litre sut
yarım çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sehrıye
yetreınce kırmızı bıber,karabıber

Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün
Genişçe bir tencerenin içine süzdüğünüz pirinçleri ve sehrıyre koyun ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek ocağa koyun
Dibini tutmasını önlemek için sık sık karıştırarak haşlayın
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü boşaltın ve tuzunu da ekleyip orta ateşte karıştırarak yoğunlaşıp kıvamını alana kadar pişirin
Servis kâselerine döktüğünüzde üzerine sıvı yağ ve kırmızı biber karabiber serpin ve servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler