20 Mart 2014 Perşembe

FIRINDA KARNI BAHAR

  • Küçük boy Karnabahar
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşuğı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri yada çarliston biber
  • birazcık tereyağı birazcık da zeytinyağı
  • Sos için ;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 kase rendelenmiş Kaşar peyniri
  • Tarif
    • Karnıbaharımızı kökünden ayırıp temizledikten sonra bir tencerede haşlıyoruz.
    • Bu arada bir tavada tereyağ ve zeytinyağını kızdırığ içine küp şeklinde doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz
    • pembeleşen soğanların ardından kıymamızı koyuyoruz ve kavuruyoruz.
    • Ardından küp şeklinde doğranmış domatesleri ,ince doğranmış biberleri, karabiber, tuz ve pul biberi ekliyoruz
    • domateslerin sertliği gidene kadar bu karışımı pişiriyoruz
    • Haşlanan Karnıbaharı süzüp küçük tepsimize döküyoruz.
    • Üzerine yaptığımız karışımız döküyoruz ve ardından da başka bir kapta karıştırdığımız süt ile unu karışımın üzerine ekliyoruz
    • Fırına tepsimizi koyuyoruz ne zamanki yemeğimiz pişmeye başlıyor o zaman tepsimizi bir süreliğine fırından çıkartıp kaşar peyniri ekliyoruz
    • tekrar fırına tepsimizi koyuyoruz
    • peynir eriyince yemeğimiz de artık hazır olmuş oluyor.

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler