Malzemeler
Hamuru İçin
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1/2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 patates
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Kimyon
- Tuz
- 400 gr. kıyma
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 kuru soğan
- Sıvıyağ
- Maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Patatesi iyice haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin.
- Bulgur ve irmiği bir tencerede kaynar su ile ıslatın ve kapağını kapayarak demlenmeye bırakın.
- Kıyma ve kuru soğanı 2 kaşık sıvıyağda kavurun. Baharatlarını, maydanozu ve dövülmüş ceviz içini ilave edin.
- Demlenmiş olan bulgurun üzerine salça, yumurta, haşlanmış patates ve baharatları ekleyin. Elinizle ezerek yoğurduktan sonra 2 parçaya ayırın.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ile ıslattığınız tepsinin üzerine hamurun yarısını elinizle bastırarak yayın. Daha sonra kıymalı harcı ilave edin. Hamurun kalan kısmından ufak parçalar alıp elinizde bastırıp açarak tepsinin üzerini kapayın. Zeytinyağının kalanını üzerine sürün ve bıçakla dilimleyin.
- 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder