Malzemeler
- 1 kilo ıspanak
- 3 adet orta boy soğan
- 3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklar bol suda iyice yıkanır ve doğranır. Derin bir kaseye su konup ıspanaklar koyularak bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan bir tencerede küp küp doğranan soğanlar kavrulur. yazdan hazırladığım domates suyu sarımsak ve tuz eklenir. Sirkeli suda bekletilen ıspanaklar süzülüp tencereye eklenerek kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde suyunubırakana kadar pişirilir. Suyunu bıraktıktan sonra ıspanaklar 2-3 dakika kavrulduktan sonra yumurtaları kırılır (dağıtmadan). Yumurtaların piştiğinden emin olduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder