MALZEMELER:
2 su bardağı sut
1su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı seker
1çay kaşığı tuz
2yumurta sarısı
yapılışı:yoğurmakabına .sut,maya seker alınır karıştırılıp mayalanın gelmesı beklenır sıvı yağ ve un azar azar eklenir yumulak bır hamur olması beklenır
.sonr tepsı yağlanır buyuk beze merdane ıle açılır yayılır dığer hamurlarkuçuk beze yapılır açılır 44'e bolunur sığara böreği gıbı rulo yapılır aralıklarda dızılır uzerıne yumurta sarısı surulur.fırın 200 derecede kızdırılır sonra 170 derecye duşurulur hamur fırına surulur kızarınca çıkarılır uzerıne bez örtülür, Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder