10 Haziran 2013 Pazartesi

MANTI

malzeme. 500gr kıyma yağsız

1adet soğan(endesi
pul biber
kara bıber1yumurta
 yarım kg süzme yoğurt
2 dış sarımsak
tereyağ
bır tutam sevgı
yapılışı:
hamur malzemelerı derın bır kaba alınır su,un,tuz,yumurta eklenir özlü bır hamur elde edılır ,Olçu vermıyorum kışı başı ben 1 çay bardağı su kullanıyorum sız ona göre ayarlayın hamur dınlenmeye bırakılır.Bu arda iç hazırlanır kıyma kaseye alınır soğan rendelenır suyu sıkılır kıymaya ılave edılır,Karabıber.tuz,pul bıber eklenir ıç yoğurulur.
Hamur bezeler ayrılır açılır önce uzun serıtler halınde sonra kaerelere kesılır.İçkıyma konur 4 ucu bırleşır bohça seklınde kapatılır.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler