13 Kasım 2012 Salı

BOŞNAK USULÜ BURANIYE(TRAKYA YEMEĞİ


Malzeemeler
2 adet orta boy patates
 2adet orta boy kabak
1su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
turk kahvesı fıncanı ıle 2fıncan sıvı yağ
30 gr teryağ
2çay kaşığı kırmızı pul bıber
2  su bardağı yoğurt,
sarmısak arzuya göre
yapılışı:
Patatesler halka halka ınce doğranır suya bırakılır. Kabaklarbıraz kalın dılımlenır suya bırkaılır.Bır tepsıye un ve tuz karıştırılır. Patatesler ve kabak kurulanır una bulınır .Borcam yağlanır   bır pataes  bır kabak olarak dızılır.ter yağ ve sıvı yağın karışımının yarısı kaşıkla sebzelere gezdırılır. 180 Decede fırına surulur   .Kalan yağ a bıber eklenır sebzelere srmısaklı yoğurt gezdırılı yağuzerıne dokulur.Afıyet olsunKAYNAK. SAHRAP SOYSAL
.


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler