11 Mart 2012 Pazar

GELI BOLU ARKADAŞIMIN ÇAY ETKINLIĞİ İÇİN ZEYTIN YAĞLI PATLICANLI YAPRAK SARMASI

ZEYTIN YAĞLI PATLICANLI DOLMA Gönderen belguzaranne zaman: 22:21 4-5 adet kuru soğan •1 çay bardağı zeytinyağı •1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık •2 su bardağı pirinç •1 yemek kaşığı kuru nane •1-1,5 tatlı kaşığı karabiber •1 tatlı kaşığı tarçın •2 kesme şeker •2 yemek kaşığı kuş üzümü •1 su bardağı kıyılmış maydanoz •1 tatlı kaşığı tuz •1 çay bardağı kaynamış su •yarım kg salamura asma yaprağı •yarım çay bardağı zeytinyağı • 2adet patlıcan koz2 su bardağı kaynamış su Yapılışı:1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun. 2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun. 3. diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın. 4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. 5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler