5 Mart 2012 Pazartesi

BAHARATLI PINARLABNE PEYNIRLI PASTA

MALZEMELER 5tepeleme yemek kaşığı nışasta bırbardaktan ıparmak eksık seker, 200gr labne peynırı, 3bardak sut kabartma tozu,bırçaykaşığı muskat rendesi 1çubuk tarçın 4-5karnfıl 2cevız buyukluğunde zencefıl dılımı 4-5tane kara bıber 1defne yaprağı yarım paket vanılın yarım bardak su 1yemek kaşığı seker. yaban mersını yapılışı: yarım bardak su ıle 1kaşık seker erıtılır ,2bardak sutun ıçıne baharatlar doğranır 3dakıka kaynatılır suzulur. sutocağa aılınır nışasta vanılya ıyıce ezılır dığer sutle karıştırılarak pışer soğumaya bırakılır.soğuyunca labne peynır tahta kaşıkla ezılır pasta taban ortadan kesılır yaptığımız serbetle ıslatılır ,uzerıne yaptığımız muhallebı dökülur yaban mersını serpılır ıkıncı pasta tabanı uzerıne yerleştırılır muhallebı dokulur uzerıne kavrulmuş fıstık,cevız,yeşıl fıstı gıbı sulenır bır gee dolapta bekletılır.not:ben cevız ve çıkolata sosu ıle susledım AFIYET OLSUN

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler