Malzeme : •3,5 su b. süt •3,5 su b. su •1 su b. nişasta Şurubu için: •1,5 su b. tozşeker •2 su b. su •1 su b. fıstık veya badem içi •1 çay b. gülsuyu Süslemek için: •Çilek •pudra şekeri Hazırlanışı : Tencereye 3.5 su bardağı su,3.5 su bardağı süt ve 1 su bardağı nişasta ilave edip pişirin.Daha sonra muhallebiyi tepsiye dökün ve buzdolabında dinlendirin. Ayrı kapta 1.5 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı suyu ilave edip şekeri eritin.Üzerine 1 çay bardağı gülsuyu ekleyin. Su muhallebisini buzdolabından çıkartın.Tatlıyı dilimleyin. Üzerine şurubunu dökün. Süslemek için ise küp kesilmiş çileği ve pudra şekerini ile süsleyin ben sade yaptım çilek koymadım
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
4 yorum:
Arkadaşım sevdiğim bir muhallebi hemde hafif ellerine sağlık canım..sevgiler..
ellerine sağlık canım muhallebiye şerbet döküldüğünü bilmiyodun mutlaka deniycem teşekkür ederim paylaştığın için hayırlı cumalar dilerim sevgiler
Oooo ne güzel gözüküyor...
Ellerine sağlık canım...
merhaba canım su muhallebisi çok güzel olmuş eline sağlık sevgiler
Yorum Gönder