29 Ekim 2009 Perşembe

su muhallebısı

Malzeme : •3,5 su b. süt •3,5 su b. su •1 su b. nişasta Şurubu için: •1,5 su b. tozşeker •2 su b. su •1 su b. fıstık veya badem içi •1 çay b. gülsuyu Süslemek için: •Çilek •pudra şekeri Hazırlanışı : Tencereye 3.5 su bardağı su,3.5 su bardağı süt ve 1 su bardağı nişasta ilave edip pişirin.Daha sonra muhallebiyi tepsiye dökün ve buzdolabında dinlendirin. Ayrı kapta 1.5 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı suyu ilave edip şekeri eritin.Üzerine 1 çay bardağı gülsuyu ekleyin. Su muhallebisini buzdolabından çıkartın.Tatlıyı dilimleyin. Üzerine şurubunu dökün. Süslemek için ise küp kesilmiş çileği ve pudra şekerini ile süsleyin ben sade yaptım çilek koymadım

4 yorum:

şengülce dedi ki...

Arkadaşım sevdiğim bir muhallebi hemde hafif ellerine sağlık canım..sevgiler..

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

ellerine sağlık canım muhallebiye şerbet döküldüğünü bilmiyodun mutlaka deniycem teşekkür ederim paylaştığın için hayırlı cumalar dilerim sevgiler

pembe tatlar dedi ki...

Oooo ne güzel gözüküyor...
Ellerine sağlık canım...

mikrotem dedi ki...

merhaba canım su muhallebisi çok güzel olmuş eline sağlık sevgiler

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler