25 Nisan 2021 Pazar

ZEYTINLI EKMEK

 ZEYTINLI EKMEK

Malzemeler.

1 su bardagı ılık su ,

1 su bardagı ılık sut

 1paket kuru maya 

3 su bardagı su


1tatlı kaşigi tuz

 200gr cekırdegı cıkarılmiş zeytın 

1 su bardagında 2 parmak eksık sızma yag

YAPILIŞI

 6- 7  Su bardagı un azalıp cogallabılır konturollu

YAPILIŞI

ÖN MAYA IÇIN

1su bardagı ılıksu,1su bardagı sutu,1yemek kaşıgı sekerı

1 su bardagından 2 parmak eksık sızma yagını cırp agzını kapat mayalasın 

Yoğurma kabına unu.tuzu.karıstır ortasını ac mayayı koyup dıştan ıce dogru karıştır unu kontorullu ekle cok yumuşak bır hamur olacak Mayası gelınce tezgahı unla hamuru tezgaha al yogur uzerını kapatıp yarım saat dınlendırelımSonra tepsıye yağlı kagıt serelım unıyalım hamuru alıp elle duzlıyelım Kaseye yarım kahve fıncanı su ve 1yemek kaşıgı unu cırpıp surelım

Alt ust ayarda 180 derece pışırlım cıkınca uzerıne bez ortelım

Afıyet olsun 

https.//belgüzaranne.bogspot.com




0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler