ASURE
NASIL YAPILIR*? Buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatın, kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın. Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp ilave edin. Portakal kabuğu rendesi, kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Şekerini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı ekleyin. Aynı zamanda incirleri küçük küpler halinde doğrayın ayrı bir kapta suda haşlayın süzün ve tencereye ilave edin. 1cay bardağı sutu nısasta ıle açıp aşureye dokulur karıstırılır Sıcak olarak kaplara paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerlerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip soğuk servis edin. htttps://belguzaranne. Aşure tarifi malzemeleri 3-4 su bardağı aşurelik buğday nısasta 1 cay bardağı sut 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 20 adet kuru kayısı ½ su bardağı kuru üzüm ( sultaniye ) 1 adet portakal kabuğu rendesi 10-15 adet kuru incir 1 paket vanilya 1 tutam tuz 4-5 su bardağı toz şeker ½ su bardağı kuş üzümü Aşure tarifi : Üzeri için Malzemeler Fındık Ceviz Kuş üzümü Nar Dolmalık fıstık Tarçın lımon kabuğu yada portakal kabuğu rendesı |
|
« Tüm Postalar görünümüne geri dön | 1 / yaklaşık 90 Daha eski › |
Telefonunuzun web tarayıcısını kullanarak http://mail.google.com adresinden Gmail ürününü cep telefonunuza alın. Daha fazla bilgi
|
Şu anda 15360 MB'lık depolama alanı kotanızın 233 MB'ını (%1) kullanıyorsunuz
Bu bilgisayardaki son hesap etkinliği: 11 dakika önce. Ayrıntılar
|
Şartlar - Gizlilik - Google Ana Sayfası |
0 yorum:
Yorum Gönder