MALZEMELE
1 cay badagı tereyag
1cay bardagı sıvı yag
,1su bardagı yogurt
1su bardagı toz seker
1paket kabartma toz
1 paket vanılın
1 yumurta beyazı ıçıne sarısı uzerıne
3,5 su bardagı un
ÜZERINE
Fındık yada cevız kırıntısı
1 yemek kasıgı portakal rendesı
YAPILIŞI
Yumurta ve seker cıpılır.yumuşak tereyagve sıvı yag eklenır cırpmaya devam edılır.Yogurt,vanılya,kabartma tozu,portakal kabugu rendesı ekenır unu ıave ederız yogururuz cevızden buyuk parcalar kopartır yaglı kagıt serılı tepsıye dızılır 1 saaate yakın bekletılır .Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dakıka yumurta sarısı ce seker serper pışırılır
Afıyet olsun
htttps.//belguzaranne.blogspot.com
not pışırmeyı kontrollu pışırın her fırın bellli olmuyor
0 yorum:
Yorum Gönder