Karamelli Tiriliçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı kadar şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Yarim su bardağı kadar süt
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu sıvı krema
- Krem şantisi için;
- 1 paket sade krem santi
- Yarım su bardağı süt
- 1. 5 su bardağı kadar şeker
- 1 su bardağı kadar süt
- 1 kutu sıvı krema
Karamelli Tiriliçe Tarifi Yapılışı
yumurtalarımızı sarılarını ve beyazlarını ayırıp beyazlarını mikser ile bembeyaz olana dek çırpıyoruz.Sarıların içine şeker koyup onu da iyice çırpıyoruz ve içine yağ, süt, un kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Beyazların üzerine sarıları döküp spatula ile alttan üste doğru karışımı söndürmeden karıştırıyoruz.. Karışımı yağladığımız bir dikdörtgen borcama aktarıyoruz. Üzerini düzleştiriyoruz. Borcamı bir kaç kez sallayıp, hafif tezgaha vuruyoruz ki hava kabarcıkları çıksın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30dk. kontrollü olarak pişiriyoruz.
Krem santiyi çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
Şerbeti için, sütü bir tencereye alıyoruz. Kaynatmaya başlıyoruz, ısınınca içine bir su bardağı kadar şekeri ekliyoruz. Şeker eriyip, sütümüz kaynayınca içine bir su bardağı kadar kremayı ekleyip, karıştırıyoruz. Kıvamını kontrol edip, bir kaç dakika sonra ateşten alıyoruz. Şerbetimiz hazırdır. Soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz fırından çıkınca ılıkken şerbeti döküp iyice çekmesini bekliyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürüyoruz.
Karamel sos için, kısık ateşte şekeri, karıştırarak yakmadan eriyip, renk değiştirene kadar tutuyoruz. Rengi kahverengiye dönüp, artık bütün şekerler eriyince, içine bir su bardağı kadar süt ilave edip, karıştırıyoruz. İçine kremayı da koyup iyice karıştırıyoruz.
Krem santinin üzerine karamel sosu döküp 4-5 saat dolapta dinlendiriyoruz.Afıyet olsun
https.//belgüzaranne.blogspot.com
nefıs yemeklere teşekkurler
0 yorum:
Yorum Gönder