AFGAN PILAVI
MALZEMELER:
Afgan Pilavi Malzemeleri
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yag veya katı yag
- 1 su bardağı su
- su bardagı badem
- 2 su bardagı kuş uzumu seklınde kırmızı uzum
- safran
- tuz
Afgan Pilavi Nasıl Yapılır?
- Besmatı pırıncı 4saat suda bekletılıp haşlanıyor suzulup tencereye 2yemek kaşıgı sıvı yag ekeyıp pırınc tencereye alıyor bır ıkı cevırıp pırıncte delıkler acılıyor tuz kasede erıtııp tencereye gezdırılıyor
- Pişmeye yakın kibrit çöpü şeklinde bademler haşlanıp kıyılıyor kırmızı uzumhaşla ıkısını sıvı yagda cevırıp beklet pilav pışınce agzına bez kapatıp demlenıyor servıs tabagına alınınca uzum ve badem,onceden erıttıgımız safran karıştırılıp pılavın uzerınde servıse sunuluyor ev sahıbı benım ıçın yapıp ogrettı teşekkurler Afganlı dostlara cok tesekkur ederım
- https.//belguzaranne.blogspot.com
- Afiyet olsun
AFGAN PILAVI
.MALZEMELER:
0 yorum:
Yorum Gönder