Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı kırmızı mercimek.
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur.
- 1 baş kuru soğan.
- 1 demet maydanoz.
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan.
- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı su
- mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
- Yarım saat dinlenen mercimeklere kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde güzelce yoğurulur.
- İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek tekrar yağrulur.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
- Köfte harcı biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere şekil verilerek marul yaprakları üzerine dizilir
- .AFIYET OLSUNlogspot.com
- https//belguzaranne.blospot.com
0 yorum:
Yorum Gönder