UZUM RECELI:
Malzemeler.
MALZEMELER:
Yarım kilo çekirdeksiz üzüm
murdumYarım kilo toz şeker
1 bardak su
Bir çorba kaşığı limon suyu
Yarım paket vanilya
1 tatlı kasığı tere yag)kuflenmemesı ıçın
YAPILIŞI:
1. Çekirdeksiz üzümleri salkım kısımlarından ayırarak çöplerini temizlediktenr. Sonrasında çekirdeksiz üzümleri bol su altında güzelce yıkayın ve süzgüye alın.
2. Reçel tenceresi içerisine toz şeker ve 1 bardak suyu koyun. Ocağın altını yakın ve orta ateşte şerbeti karıştırarak kaynatın.
3. Şerbetiniz fokurdamaya başlayınca içerisine süzgüde bekleyen çekirdeksiz üzümleri ilave edin ve karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın.
4. Reçel kaynarken bir yandan da yüzeyinde köpükler oluşacağı için bu köpükler biriktikçe kepçe ile sıyırın. Yoksa reçeliniz kısa sürede şekerlenir.
5. Reçeli kısık ateşte kaynatmaya devam edin ve arada karıştırın. Maksimum 45 dakika sonra reçeliniz koyu kıvama ulaşmış olacaktır. Reçelin duruluğunu test ettikten sonra, ocaktan almaya yakınken içerisine limon suyu,1tatlı kasığı tere yag ve vanilyayı da ilave edip karıştırmayı unutmayın.
6. Bir taşım daha kaynayan reçelinizi artık ocaktan indirebilirsiniz.
7. Reçeliniz birkaç dakika soluklandıktan sonra hazırlamış olduğunuz steril cam kavanozların içerisine dikkatlice doldurabilirsiniz. Kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk bırakıp, çevresini de bezle sildikten sonra kapağını kapatabilirsiniz.
8. Eğer reçelinizi kış aylarında tüketmeyi düşünüyorsanız, aylarca dayanması için reçel kavanozunu 10 dakika kaynamış suda beklettikten sonra ters çevirerek soğumaya bırakın.
9. Ev yapımı çekirdeksiz üzüm reçelinizi serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabınca da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kaynaksabahgzaetesı.com
murdüm erıği receli
Yarım kilo çekirdeksiz üzüm
murdumYarım kilo toz şeker
1 bardak su
Bir çorba kaşığı limon suyu
Yarım paket vanilya
1 tatlı kasığı tere yag)kuflenmemesı ıçın
YAPILIŞI:
1. Çekirdeksiz üzümleri salkım kısımlarından ayırarak çöplerini temizlediktenr. Sonrasında çekirdeksiz üzümleri bol su altında güzelce yıkayın ve süzgüye alın.
2. Reçel tenceresi içerisine toz şeker ve 1 bardak suyu koyun. Ocağın altını yakın ve orta ateşte şerbeti karıştırarak kaynatın.
3. Şerbetiniz fokurdamaya başlayınca içerisine süzgüde bekleyen çekirdeksiz üzümleri ilave edin ve karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın.
4. Reçel kaynarken bir yandan da yüzeyinde köpükler oluşacağı için bu köpükler biriktikçe kepçe ile sıyırın. Yoksa reçeliniz kısa sürede şekerlenir.
5. Reçeli kısık ateşte kaynatmaya devam edin ve arada karıştırın. Maksimum 45 dakika sonra reçeliniz koyu kıvama ulaşmış olacaktır. Reçelin duruluğunu test ettikten sonra, ocaktan almaya yakınken içerisine limon suyu,1tatlı kasığı tere yag ve vanilyayı da ilave edip karıştırmayı unutmayın.
6. Bir taşım daha kaynayan reçelinizi artık ocaktan indirebilirsiniz.
7. Reçeliniz birkaç dakika soluklandıktan sonra hazırlamış olduğunuz steril cam kavanozların içerisine dikkatlice doldurabilirsiniz. Kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk bırakıp, çevresini de bezle sildikten sonra kapağını kapatabilirsiniz.
8. Eğer reçelinizi kış aylarında tüketmeyi düşünüyorsanız, aylarca dayanması için reçel kavanozunu 10 dakika kaynamış suda beklettikten sonra ters çevirerek soğumaya bırakın.
9. Ev yapımı çekirdeksiz üzüm reçelinizi serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabınca da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kaynaksabahgzaetesı.com
MÜRDÜM ERIGİ RECELİ
Malzemeler
- 1 kilogram
mürdüm eriği - 5 su bardağı
toz şeker - 1 su bardağı
su - 1 adet
çubuk tarçın - 5 adet
karanfil - 1 tatlı kaşığı
tereyağı - 1/2 adet
limon suyu
mürdüm erigi receli |
Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz mürdüm eriklerini, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
- Derin bir tencereye aldığınız mürdüm eriklerinin üzerine toz şekeri ekledikten sonra kapağını kapatıp, suyunu bırakması için 5 saat kadar bekletin.
- Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin.
- Kısık ateşte, dibinin tutmaması için aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın. Çok fazla köpürmemesi ve parlaklık kazanması için tereyağını bu aşamada ekleyin.
- Limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirdikten sonra kıvam alan reçeli ocaktan alın. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Reçeliniz hazır. Arzuya göre bu aşamadan sonra reçelin içinde yer alan, tadını veren karanfil ve çubuk tarçını çıkartın. Gül suyunu ekleyip, hafif bir şekilde reçeli karıştırdıktan sonra kavanoza doldurun.
- Ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra karanlık yerde saklanır yerde muhafaza edin, sevdikl
- https://belguzaranne.blogspot.com
- Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder