Malzemeler:

1 kilogram şeftali
1 kg  toz şeker
   yarım tatlı kaşığı tereyağı
yarım  limon suyu

Yapılışı:

Yıkayıp, soyduğunuz şeftalilerin çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri  dılımleyın Derin bir tencereye bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpip toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Malzemeleri kapağı kapalı tencerede ortalama 2-3 saat bekletin. Şeftaliler suyunu saldığında reçel tenceresini ocağa alın. Kısık ateşte, kaynamaya bırakın. Yüzeye çıkan köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla alıp tereyağı ekleyin. Kısık ateşte pişirme işlemini 4 dakika daha sürdürün. Koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, limon suyunu katıp kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın.  kuru kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek oda sıcaklığında muhafaza edin.
Not: Soğuttuğunuz reçeli güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
https.//belguzaranne.blogspot.com