3 Ekim 2016 Pazartesi

SEFTALI REÇELI

SEFTALI REÇELI
 MALZEMELER

 

  • 1 kg sert şeftali,
  • 1,5  kg toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 adet çubuk tarçın,
  • Yarım limon suyu.
Şeftalilerin kabukları soyulur.
 küp küp doğranıp, tencereye alınır.
Üzerine toz şeker dökülüp, tencerenin kapağı kapatılır ve 1 gece buz dolabında bekletilir.
Ertesi gün tencere ocağa konulur ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır.
Kaynayıncasonra kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
reçelin parlak olması için ve barlanmaması içerisine tereyağı ilave edilir.
Eğer köpürürse köpükleri kasık yardımı ile mutlaka üzerinden alınmalıdır.
Çubuk tarçın da eklenip, 10-dakika kadar bekletildikten sonra içerisinden çıkartılır.
Kıvam alıncaya kadar kaynatılan şeftali reçeline, limon suyu ilave edilip, 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Ocaktan alınan şeftali reçeli oda ısısında ılınmaya bırakılır.
Ilındıktan sonra kavanoza konulup, kapağı sıkıca kapatılıp   kapalı yerde
 saklanır.
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler